The article assesses the food security of one region of Kazakhstan - the East Kazakhstan
region. In the analyses, criteria such as the level of the region’s food independence, the degree of
satisfaction of the population’s physiological needs in basic food, and the level of economic availability
of food were applied. The research has shown that the food security in the East Kazakhstan region was
at an acceptable level. However, some threats to food security were identified, including: a high level
of income differentiation among the households of the East Kazakhstan region, an increase in the price
index for food products, and a significant proportion of the population with incomes below the
subsistence minimum. The results of the evaluation can be useful for creating agri-food policy measures
that will ensure, maintain and improve the level of food security at both a regional and national level.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00