Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Alginates - structure, properties, applications

Tytuł:
Alginates - structure, properties, applications
Autorzy:
Godek, Ewelina
Grządka, Elżbieta
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2079942.pdf
Data publikacji:
2019
Wydawca:
Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej. Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej
Tematy:
alginates
alginate gels
alginic acid
gelling technologies
stability
industry
Źródło:
Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska, sectio AA – Chemia; 2019, 74, 1; 109-124
2083-358X
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Alginates are salts of alginic acid, natural polymers and polysaccharides. They are usually obtained from marine algae. Their solutions often take the form of a gel. The first references to alginates appeared in 1881, so over the years these compounds have been thoroughly studied. Alginates have a lot of valuable properties, which is why they are used in many industries, from stabilizers in the food industry through additives for wound dressings to substances used in bone and muscle regeneration in medicine.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies