Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Application of post-filtered diatomaceous earth from brewing industry in composting

Tytuł:
Application of post-filtered diatomaceous earth from brewing industry in composting
Autorzy:
Anders, D.
Alwaeli, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/207734.pdf
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Politechnika Wrocławska. Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej
Tematy:
composting
fertilizers
waste treatment
diatomaceous earth
organic fertilizers
organic substances
kompostowanie
nawozy
utylizacja odpadów
ziemia okrzemkowa
nawozy organiczne
substancje organiczne
Źródło:
Environment Protection Engineering; 2015, 41, 3; 159-172
0324-8828
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Research has been conducted on composting of diatomaceous earth after beer filtration and selectively collected organic waste. The content of post-filtered diatomaceous earth (PFDE) in experimental composts was 10, 30 and 50 wt. %. During composting, the temperature of the compost heaps was measured as a parameter characterizing the intensity of biochemical changes. The model of dependence of temperature on the composting time was used to compare the temperatures in all experimental mixtures which revealed that the composting in all mixtures was on a similar level. In mature composts, bacteria of Salmonella group and parasites of alimentary canal were not isolated. The content of organic substance on the level above 30% in dry mass and the content of fertilizer parameters (N, P, K) presents the possibility of using composts as organic fertilizers. Micro-plot field experiments were conducted in order to verify the influence of produced compost on the size and quality of plant yield. Vegetable plants were tested in two vegetative seasons in two doses (40 t/ha and 60t/ha) of each compost. Depending on the plant species, the compost containing 30 wt.% or 50 wt. % of diatomaceous earth after beer filtration turned out to be the best one.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies