Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Dobór parametrów procesu bezciśnieniowej aglomeracji (otoczkowania nasion). Część I: Stanowisko badawcze

Tytuł:
Dobór parametrów procesu bezciśnieniowej aglomeracji (otoczkowania nasion). Część I: Stanowisko badawcze
Selection of process parameters for no-pressure agglomeration (encapsulation of seeds). Part I: Experimental unit
Autorzy:
Hejft, R.
Leszczuk, T.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2071649.pdf
Data publikacji:
2011
Wydawca:
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich
Tematy:
otoczkowanie
granulacja bezciśnieniowa
granulacja talerzowa
nasiona
encapsulation
non-pressure granulation
plate granulation
seeds
Źródło:
Inżynieria i Aparatura Chemiczna; 2011, 1; 15-16
0368-0827
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artytykule przedstawiono proces otoczkowania nasion jako proces bezciśnieniowej granulacji. Przedstawiono parametry procesu mające wpływ na żywność przeprowadzanych badań. Opracowano schemat stanowiska badawczego, urządzenia do bezciśnieniowej aglomeracji materiałów pylistych.

Encapsulation of seeds as the process of non-pressure granulation is described in the paper. Process parameters influencing the effectiveness of performed tests were presented. An experimental setup comprising the device for non-pressure agglomeration of dusty materials was elaborated.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies