Badania przeprowadzone w kolumnie air-lift z zewnętrzną cyrkulacją cieczy miały na celu określenie wpływu stężenia sacharozy w roztworach wodnych na: udział gazu zatrzymanego w cieczy, prędkości płynu w strefach opadania i wznoszenia, a także na czas cyrkulacji. Wyniki pomiarów opracowano matematycznie.
The aim of studies carried out in an external-loop air-lift column was to determine an effect of sucrose concentration in aqueous solutions on gas hold-up, liquid velocity in the downcomer and riser, and circulation time of liquid. The experimental results were approximated mathematically.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00