Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Moc i energia miesienia ciasta z mąki pszennej i żytniej

Tytuł:
Moc i energia miesienia ciasta z mąki pszennej i żytniej
Power and energy kneading of rye and wheat dough
Autorzy:
Diakun, J.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2070630.pdf
Data publikacji:
2009
Wydawca:
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich
Tematy:
mieszanie
miesienie ciasta
moc i energia miesienia
mixing
dough kneading
power and energy of kneading
Źródło:
Inżynieria i Aparatura Chemiczna; 2009, 4; 26-27
0368-0827
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przeprowadzono badania sprawdzające w skałi przemysłowej opracowanej technołogii przygotowania nasion buraka ćwikłowego do siewu i przetestowano wykonane urządzenia. Nasiona przed siewem poddaje się obróbce połegająccj na skaryfikacji mechanicznej, ługowaniu wodą, suszeniu i kalibracji. Technologię obróbki nasion zastosowano dla wysiewu nasion ekologicznych.

A technology for red beetroot seeds presowing treatment was elabora- ted and tested in a commercial scalę in specially designed for this technotogy machines and apparatus. The seeds underwent mechanica] po-lishing, water ieaching, drying and calibrating operations. Seeds used for the test were of organie type. It was found that the treatment resul-ted in the improvement in their germination parameters.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies