Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Kinetyka przemiału wybranych materiałów skalnych z uwzględnieniem wytrzymałości ziarn na ścieranie

Tytuł:
Kinetyka przemiału wybranych materiałów skalnych z uwzględnieniem wytrzymałości ziarn na ścieranie
Grinding kinetics of selected rock raw materials considering compression strength of grains
Autorzy:
Olejnik, T. P.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2070547.pdf
Data publikacji:
2009
Wydawca:
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich
Tematy:
naprężenia niszczące
młyn kulowy
szybkość rozdrabniania
destructive tensions
ball mill
specific rate of grinding
Źródło:
Inżynieria i Aparatura Chemiczna; 2009, 4; 96-97
0368-0827
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy przedstawiono rezułtaty badań procesu mietenia wybranych surowców skainych. Okreśłono wytrzymałość frakcji rozmiarowych ziaren na naprężenia niszczące. Opisano wpływ sił niszczących ziarna na kinetykę procesu miełenia. Obłiczono szybkości rozdrabniania wybranych frakcji rozmiarowych.

Investigation resutts deaiing with grinding of setected rock raw mate-riais arę presented in the paper. The destructiye tension strength of grains' size fraction was determined. An influence of grain destructive forces on grinding process kinetics is described. The specific ratę of grinding for selected size fractions was calculated.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies