Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analiza struktury porowatego nośnika stosowanego do immobilizacji inwertazy

Tytuł:
Analiza struktury porowatego nośnika stosowanego do immobilizacji inwertazy
Analysis of the structure of porous carrier used for invertase immobilization
Autorzy:
Raducka, A.
Karcz, J.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2070487.pdf
Data publikacji:
2009
Wydawca:
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich
Tematy:
inwertaza
unieruchomienie
nośnik porowaty
invertase
immobilization
porous carrier
Źródło:
Inżynieria i Aparatura Chemiczna; 2009, 3; 89-90
0368-0827
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Enzymy są często unieruchamiane w wyniku kowalencyjnego wiązania na porowatym nośniku, którego struktura istotnie wpływa na jakość wytworzonego biokatalizatora. Na podstawie danych literaturowych, dotyczących preparatów unieruchomionej inwertazy na silika-żelu i tlenku glinu analizowano przypuszczalną strukturę tych nośników. Wyniki obliczeń opracowano graficznie.

Enzymes are often immobilized by covalent binding on a porous carrier. The carrier structure influences a quality of received biocatalyst. Literature data concerning the invertase immobilization on silica gel and alumina were used to analyse the structure of these carriers. The results of computations were presented graphically.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies