Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ekoprojektowanie na przykładzie sprzętu chłodniczego. Część I. Cele i procedura

Tytuł:
Ekoprojektowanie na przykładzie sprzętu chłodniczego. Część I. Cele i procedura
Refrigerating equipment as an example of ecodesigning. Part I. Aims and procedures
Autorzy:
Lewandowska, A.
Kłos, Z.
Kurczewski, P.
Lewicki, R.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2070359.pdf
Data publikacji:
2009
Wydawca:
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich
Tematy:
ekoprojektowanie
oddziaływanie na środowisko
koszty
ecodesigning
environmental interaction
costs
Źródło:
Inżynieria i Aparatura Chemiczna; 2009, 2; 84-85
0368-0827
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule przedstawiono wybrane zagadnienia prośrodowiskowego projektowania obiektów technicznych. Skoncentrowano się w nim na aspektach metodycznych ekoprojektowania. Opracowano własną procedurę ekoprojektowania, której postać umożliwia stosowania jej w branży spożywczej.

Selected topics of pro—environmental designing of technical objects are presented in the paper. Attention was focused on methodological aspects of ecodesigning. Authors' own procedure of ecodesigning possible to be applied in food industry were elaborated.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies