Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ocena efektu mieszania materiałów ziarnistych metodą komputerowej analizy obrazu

Tytuł:
Ocena efektu mieszania materiałów ziarnistych metodą komputerowej analizy obrazu
Evaluation of the mixing effect of solid materials by means of computer image analysis
Autorzy:
Limanowski, J.
Kubiak, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2070327.pdf
Data publikacji:
2009
Wydawca:
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich
Tematy:
mieszanie statyczne
analiza komputerowa obrazu
static mixing
computer image analysis
Źródło:
Inżynieria i Aparatura Chemiczna; 2009, 2; 88-89
0368-0827
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Ocenę efektu mieszania plastikowych kuł w mieszalniku statycznym wykonano na podstawie analizy obrazu mieszaniny i parametrów charakteryzujących jego teksturę. Stwierdzono, że znajomość wartości parametrów jednolitość, entropia, homogeniczność i bezwładność może być pomocna w doborze długości drogi mieszania pozwalającej uzyskać zakładany efekt mieszania.

Evaluation of the effect of plastic balls mixing in a static mixer was performed on basis of mixture image analysis and using texture characterizing parameters. It was found that the knowledge of such parameters as uniformity, entropy, homogeneity and inertia, can he useful in the determination of a proper mixing length allowing one to obtain the assumed mixing effect.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies