Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Spirytus surowy produkowany z buraka cukrowego

Tytuł:
Spirytus surowy produkowany z buraka cukrowego
Production of high wines from sugar beet
Autorzy:
Czupryński, B.
Kotarska, K.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2070243.pdf
Data publikacji:
2009
Wydawca:
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich
Tematy:
burak cukrowy
spirytus surowy
jakość
drożdże gorzelnicze
sugar beet
high wines
quality
distillery yeasts
Źródło:
Inżynieria i Aparatura Chemiczna; 2009, 2; 33-34
0368-0827
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Celem pracy było ustalenie warunków fermentacji zacierów przygotowanych z buraków cukrowych. Badania prowadzono w warunkach laboratoryjnych, przy użyciu trzech ras drożdży: D-2, As-4 i On. Jakość otrzymanego spirytusu surowego badano za pomocą chromatografu gazowego 6890 Hewlett Packard.

The aim of this study was to determine fermentation conditions of mashes prepared from sugar beets. Experiments were carried out in laboratory conditions using three breeds of yeasts, i.e. D-2, As-4 and On. A quality of high wines was determined by means of the Hewlett Packard gas chromatograph 6890.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies