Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Badanie eksploatacyjne laboratoryjnej mieszarki łopatkowej

Tytuł:
Badanie eksploatacyjne laboratoryjnej mieszarki łopatkowej
Operational testing of a laboratory paddle mixer
Autorzy:
Andrejko, D.
Goździewska, M.
Grochowicz, J.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2070076.pdf
Data publikacji:
2009
Wydawca:
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich
Tematy:
parametry eksploatacyjne
mieszarka laboratoryjna
mieszanina dwuskładnikowa
exploitation parameters
laboratory mixer
two-component mixture
Źródło:
Inżynieria i Aparatura Chemiczna; 2009, 1; 80-82
0368-0827
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy przedstawiono wyniki badań procesu mieszania mieszaniny dwuskładnikowej w laboratoryjnej mieszarce łopatkowej. Badano wpływ parametrów eksploatacyjnych tj. prędkość obrotowa, czas mieszania oraz ilość pierścieni w mieszarce. Wykazano, że podstawowe znaczenie w realizowanym procesie ma zastosowana ilość pierścieni, oraz prędkość obrotowa.

The study presents analysis results of mixing process for two—component mixtures in a paddle mixer. The effect of exploitation parameters such as: rotation speed, mixing time and quantity of collars in a mixer was investigated. It was shown that a quantity of collars applied and rotation speed used are of great importance in this process.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies