Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Yield-Forming Effects of Herbicide and Biostimulants Application in Potato Cultivation

Tytuł:
Yield-Forming Effects of Herbicide and Biostimulants Application in Potato Cultivation
Autorzy:
Zarzecka, Krystyna
Gugała, Marek
Mystkowska, Iwona
Sikorska, Anna
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2068460.pdf
Data publikacji:
2022
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Ekologicznej
Tematy:
Solanum tuberosum L.
dry matter
starch
protein
growth regulators
Źródło:
Journal of Ecological Engineering; 2022, 23, 3; 137--144
2299-8993
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
A field experiment was carried out in 2018-2020 in central-eastern Poland. The aim of the study was to determine the effect of different methods of applying herbicide and herbicide with biostimulants on the yields of dry matter, starch and protein. The experiment was established using the split-plot method, in which the first factor were two potato varieties (Oberon and Malaga), and the second factor involved five methods of applying herbicide and herbicide with biostimulants (1. control object, 2. clomazone herbicide + metribuzin, 3. clomazone herbicide + metribuzin + PlonoStart biostimulant, 4. clomazone herbicide + metribuzin + Aminoplant biostimulant, 5. clomazone herbicide + metribuzin + Agro-Sorb-Folium biostimulant). Potato varieties and methods of herbicide and biostimulant application significantly influenced the yield of dry matter, starch and protein. The highest yields of the above-mentioned tuber components were obtained from objects 5 and 3 sprayed with herbicide with the Agro-Sorb-Folium and PlonoStart biostimulants. The weather conditions prevailing in the years of the research were also decisive for the yield of protein collected from the area unit.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies