Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Integrated microdisperse additive and concrete on its basis

Tytuł:
Integrated microdisperse additive and concrete on its basis
Zintegrowane dodatki mikrodyspersyjne i beton na ich bazie
Autorzy:
Lukuttsova, N.
Karpikov, E.
Degtyaryov, E.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2068347.pdf
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Politechnika Częstochowska
Tematy:
concrete
concrete additives
microdisperse additives
beton
dodatki do betonu
dodatki mikrodyspersyjne
Źródło:
Zeszyty Naukowe Politechniki Częstochowskiej. Budownictwo; 2015, 21 (171); 198--204
0860-7214
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
There has been developed an integrated microdisperse additive for the production of functional finegrained concrete on the basis of substandard silica sand. It was established that integrated microdisperse additive implies the possibility of getting products with compressive strength up to 50 MPa, at bending equal to 8.3 MPa, water absorption 1.4%, freeze-thaw resistance more than F75 with its content of 5÷10% from the cement weight.

Opracowano zintegrowane dodatki mikrodyspersyjne do produkcji efektywnego drobnoziarnistego betonu na bazie piasku kwarcowego. Ustalono, że dodatki pozwalają na uzyskanie produktu o wytrzymałości na ściskanie do 50 MPa, na zginanie 8,3 MPa, nasiąkliwości 1,4%, mrozoodporności większej niż F75.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies