Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Water-salt regime in the meliorated soils of the Shirvan Plain and their influence on agricultural plants productivity (Ujar Support Station)

Tytuł:
Water-salt regime in the meliorated soils of the Shirvan Plain and their influence on agricultural plants productivity (Ujar Support Station)
Warunki wodno-solne w meliorowanych glebach równiny Shirvan i ich wpływ na wydajność produkcji roślin (Stacja Nawadniania Ujar)
Autorzy:
Mustafaev, Farid M.
Mustafaev, Mustafa G.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2065662.pdf
Data publikacji:
2019
Wydawca:
Politechnika Częstochowska
Tematy:
salinity soils
groundwater
humus
water regime
crop-producing
gleby zasolone
wody gruntowe
czarnoziem
warunki wodne
produkcja roślinna
Źródło:
Budownictwo o Zoptymalizowanym Potencjale Energetycznym; 2019, 8, 2; 9-15
2299-8535
2544-963X
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article provides detailed information about the studies conducted on saline and alkaline soils of the Shirvan Steppe. It is revealed that the soils of the studied territory are saline and solonetz in a weak and medium degree.

Artykuł zawiera szczegółowe informacje o badaniach przeprowadzonych na glebach solnych i alkalicznych stepu Shirvan. Na podstawie badań stwierdzono, że gleby badanego terytorium są solankowe, a ich zasolenie występuje w słabym i średnim stopniu.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies