Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Silikaty w świetle ekologii i ekonomii

Tytuł:
Silikaty w świetle ekologii i ekonomii
Sand-lime products in the light of ecology and economics
Autorzy:
Dachowski, R.
Kostrzewa, P.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2065432.pdf
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Politechnika Częstochowska
Tematy:
silikaty
analiza wielokryterialna
ekologia
ekonomia
sand-lime products
multi-criteria analysis
ecology
economy
Źródło:
Budownictwo o Zoptymalizowanym Potencjale Energetycznym; 2017, 1 (19); 41--46
2299-8535
2544-963X
Język:
polski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Artykuł przedstawia porównanie popularnych materiałów ściennych za pomocą wielokryterialnej analizy techniczno-ekonomicznej. Przedmiotem analizy były autoklawizowane wyroby wapienno-piaskowe, beton komórkowy oraz ceramika budowlana. Porównania dokonano na podstawie ocen wybranych cech materiałów, takich jak: koszt, wytrzymałość na ściskanie, ekologia, izolacyjność akustyczna oraz akumulacja cieplna.

The article presents a comparison of popular materials for walls using technical and economic multi-criteria analysis. Autoclaved sand-lime products, aerated concrete and ceramics were analyzed. The comparison was made based on assessments of selected characteristics of the materials, such as: cost, compressive strength, ecology, acoustic insulation and thermal accumulation.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies