The aim of the article is to analyze the activities performed manually in a meat processing enterprise in the context of shaping ergonomic working conditions. Based on observational methods, including metric measurements of workstations and an in-depth interview with employees of the enterprise, the activities realized in the production process of the selected sausage product were recognized, with particular emphasis on manual work. On the basis of ergonomic analyzes carried out with the use of 3D SSPP software, groups of activities were identified that carry an increased risk of static load and the occurrence of ailments in the musculoskeletal system. The results of analyzes form the basis for the development of a workflow improvement process resulting from the improvement of manual work conditions.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00