Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effects of cotton stalk, maize stalk and almond bark on some soil microbial activities

Tytuł:
Effects of cotton stalk, maize stalk and almond bark on some soil microbial activities
Autorzy:
Küçük, Ç.
Tekgül, Y. T.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/205051.pdf
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
organic residues
CO2 respiration
dehydrogenase
urease
Źródło:
Archives of Environmental Protection; 2017, 43, 3; 91-96
2083-4772
2083-4810
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
With the increase of agricultural production, residues of crop are the main source of organic matter in the soil and they are alternatives to inorganic fertilizers. For this purpose, effects of organic residues (cotton stalk, maize stalk, almond bark) commonly grown in Turkey were investigated for some soil microbial activity in clay soil. In this study, incubation experiment was set up. Five doses (0%, 2%, 4%, 6% and 8%) of organic residues (maize stalks, cotton stalks or almond bark) were applied to soil. Soil microbiological properties of soil samples such as CO2 respiration, dehydrogenase and urease activity were determined. According to the results obtained, maize stalk, cotton stalks and almond bark applications increased some soil microbiological activities, such as CO2 respiration, dehydrogenase and urease activities according to control soil. Maize stalk in comparison to other residues affects better on the biological properties of the soil. It is determined that enhancing effects of the added organic residues (maize stalk, cotton stalk, almond bark) into the soil were changed according to the type of organic residues, dosage and application terms.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies