Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Antioxidant and anti-candida activity of selected medicinal plants of Indian origin

Tytuł:
Antioxidant and anti-candida activity of selected medicinal plants of Indian origin
Autorzy:
Prajapati, S.
Bhardwaj, A.
Gupta, P.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2049066.pdf
Data publikacji:
2020
Wydawca:
Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich
Tematy:
fungal disease
antioxidant
medicinal plant
antifungal activity
Candida albicans
plant extract
Terminalia chebula
Thuja occidentalis
Syzygium jambolanum
przeciwutleniacze
medycyna tradycyjna
działanie przeciwgrzybicze
wyciąg roślinny
rośliny lecznicze
Źródło:
Herba Polonica; 2020, 66, 3; 1-12
0018-0599
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Introduction: Fungal disseases are the most common opportunistic infection. Objective: The main aims of the study were to determine phenolic content and to evaluate the antioxidant and anti-candida activity of the selected Indian-origin plant extracts from the fruit pulp, stem, leaves, and seeds of three plants of Indian origin. Material and methods: The extracts from Terminalia chebula, Thuja occidentalic and Syzygium jambolanum were investigated. The total phenolic content, antioxidant potential of different crude extracts was accessed using the free radical, 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) and 2,2’-azino-bis(3-ethylbenzothiazoline-6-sulfonic acid) (ABTS). Anti-candida activity was evaluated using disk diffusion method and broth dilution assay against Candida albicans. Results: Ethanol and methanol extracts of Indian traditional plants possessed high radical scavenging activity: T. chebula 29.38±0.15, T. occidentalis 6.26±0.24 and S. jambolanum 25.64±0.18 at 0.32 mg/ml. The extracts exhibited good zones of inhibition diameters ranged between: for T. chebula 6.33±0.57 mm and 19.66±1.52 mm in diameter, S. jambolanum 7.00±00 mm and 23.33±1.52 and T. occidentalis 7.66±0.57 and 17.00±1.00 mm. C. albicans were susceptible to all three tested extract at different concentrations. The lowest MIC 1.95 mg/ml was recorded with S. jambolanum while the T. chebula and T. occidentalis inhibited the growth at 3.90 mg/ml, respectively, against the C. albicans. Conclusion: The study result paves an overall view on the bioactivities of three traditional Indian medicinal plants crude extracts.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies