Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Phase Analysis of Different Liquid Ratio on Metakaolin/Dolomite Geopolymer

Tytuł:
Phase Analysis of Different Liquid Ratio on Metakaolin/Dolomite Geopolymer
Autorzy:
Syauqi Sauffi, Ahmad
Wan Mastura, Wan Ibrahim
Mohd Mustafa Al Bakri, Abdullah
Ibrahim, Masdiyana
Ahmad, Romisuhani
Ahmad Zaidi, Fakhryna
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2048822.pdf
Data publikacji:
2022
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
geopolymer
metakaolin
dolomite
phase analysis
Źródło:
Archives of Metallurgy and Materials; 2022, 67, 1; 247-250
1733-3490
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Geopolymer is widely studied nowadays in various scope of studies. Some of the ongoing studies are the study of the various materials towards the geopolymer strength produced. Meanwhile, some of the studies focus on the mixing of the geopolymer itself. This paper discussed the phase analysis of metakaolin/dolomite geopolymer for different solid to the liquid ratio which was, 0.4, 0.6, 0.8, and 1.0, and the properties that affected the geopolymer based on the phases. The constant parameters in this study were the percentage of metakaolin and dolomite used. The metakaolin used was 80% meanwhile dolomite usage was 20%. Besides that, the molarity of NaOH used is 10M and the alkaline activator ratio used is 2.0. All the samples were tested at 28 days of curing. The results show that the 0.8 solid to the liquid ratio used gave better properties compare to other solid to liquid ratio. The phases analyzed were quartz, sillimanite, mullite, and faujasite. The 0.8 S/L ratio shows the better properties compared to others by the test of phase analysis, compressive strength morphology analysis, and functional group analysis.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies