Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Indebtedness among farmers in Haryana state, India

Tytuł:
Indebtedness among farmers in Haryana state, India
Zadłużenie wśród rolników w stanie Hariana w Indiach
Autorzy:
Jakhar, B.
Kait, R.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2048609.pdf
Data publikacji:
2021
Wydawca:
Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II w Białej Podlaskiej
Tematy:
spices
area
production
productivity
compound growth rate
Źródło:
Economic and Regional Studies; 2021, 14, 3; 346-357
2083-3725
2451-182X
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Subject and purpose of work: The study aims to evaluate the growth performance of spice crops in Haryana state of India. Materials and methods: The study is based on secondary data obtained over the period of 17 years i.e., from 2001-2002 to 2017-2018. Four spice crop – ginger, turmeric, garlic and fenugreek were selected from rabi and kharif season on the basis of the largest area sown. In order to analyze the data descriptive statistics (mean and C.V.) and CGR (compound growth rate) were employed. Results: The study revealed a significant positive growth rate of 2.20%, 4.50% and 2.20% in the area, production and productivity of ginger in the district of Panchkula, respectively. In the district of Yamunanagar, a growth rate 13.80% and 10.20% was found in the area and production of turmeric. However, a negative productivity growth rate of -3.20% was also revealed. A positive growth rate 1.50%, 3.30% and 0.17% was found in the area, production and productivity of garlic in Karnal district. In the district of Yamunanagar, a growth rate for fenugreek of 7.30% and 7.60% and 13.90% in the area, production and productivity was found. The state of Haryana recorded a significant growth of 1.7%, 2.8% and 1.1% per annum in the area, production and productivity of spice crops respectively. Conclusions: The study revealed a positive growth rate across all the selected spice crops, indicating improving prospects of spice crops in Haryana state.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies