Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

“Flavours in Ead” an Innovative Concept and Approach for an Intuitive and Effective E-learning Course

Tytuł:
“Flavours in Ead” an Innovative Concept and Approach for an Intuitive and Effective E-learning Course
„Flavours in Ead” innowacyjna koncepcja i podejście do intuicyjnego i efektywnego kursu E-learningowego
Autorzy:
Barbas, Maria Potes
Matos, Pedro
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2046871.pdf
Data publikacji:
2021-12-31
Wydawca:
Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego
Tematy:
E-learning
Covid-19
Innowacyjne nauczanie cyfrowe
Metodologie nauczania
COVID-19
Innovative digital teaching
Learning methodologies
Źródło:
International Journal of Research in E-learning IJREL; 2021, 7, 2; 1-13
2451-2583
2543-6155
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Na tych samych warunkach 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
E-learning has changed significantly since the pandemic. In the early months of 2020, our whole educational framework suffered from several side effects that needed to be corrected to ensure an effective and alternative way of teaching. Therefore, new methods and methodologies needed to be outlined to address the students’ learning needs. Regarding Higher Education, students and teachers were used to a more traditional way of teaching, yet strategies had to be implemented to maintain teaching in a higher level of performance. Thus, a methodology called “Flavours in EaD” was developed. This strategy comprised several actions and steps on how to build a robust, intuitive, and flexible E-learning course in the COVID-19 Pandemic time. What will be presented and analysed in this work as a way of disseminating the research and methodological process related to the “Flavours in Ead” strategy is based on the thought process involving the preparation, verification, development and implementation phase.

W ciągu ostatnich kilku lat e-learning przeszedł wielki zwrot. W szczególności, od momentu uderzenia pandemii, w pierwszych miesiącach 2020 roku, nasze całe ramy edukacyjne ucierpiały z powodu kilku skutków ubocznych, które musiały zostać skorygowane, aby zapewnić skuteczny i alternatywny sposób nauczania. W związku z tym należało nakreślić nowe metody i metodologie, aby zaspokoić potrzeby uczniów w zakresie uczenia się. Jeśli chodzi o szkolnictwo wyższe, studenci i nauczyciele byli przyzwyczajeni do bardziej tradycyjnego sposobu nauczania, jednak należało wdrożyć strategie, aby utrzymać nauczanie na wyższym poziomie. W związku z tym opracowano metodologię nazwaną „Smaki w EDO”. Strategia ta składała się z kilku działań i kroków, jak zbudować solidny, intuicyjny i elastyczny kurs E-learningowy w czasie pandemii Covid-19. Od procesu myślowego do fazy przygotowania, weryfikacji, rozwoju i wdrożenia, aspekty te zostaną przedstawione i przeanalizowane w tej pracy jako sposób na rozpowszechnienie badań i procesu metodologicznego osiągniętego w związku ze strategią „Flavours in Ead”. 

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies