Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Asymmetry in nucleotide composition of sense and antisense strands as a parameter for discriminating open reading frames as protein coding sequences

Tytuł:
Asymmetry in nucleotide composition of sense and antisense strands as a parameter for discriminating open reading frames as protein coding sequences
Autorzy:
Cebrat, S
Dudek, M R
Rogowska, A
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2046596.pdf
Data publikacji:
1997
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
concentration ellipse
yeast chromosome
DNA asymmetry
coding function
open reading frame
nucleotide composition
Saccharomyces cerevisiae
Źródło:
Journal of Applied Genetics; 1997, 38, 1; 1-9
1234-1983
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Coding properties of yeast chromosomes were analysed and a strong asymmetry was found in nucleotide composition of sense and antisense strands. This property generates two very simple parameters - [A]/[T] and [G]/[C] of the sense strand - which could be used for discrimination of open reading frames as coding sequences with very high, statistically described level of significance. The paper contains a description of the method of ellipse of concentration in the two parameter space, which can close coding sequences inside, leaving a big fraction of noncoding sequences outside the ellipse.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies