Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Physiological reaction of basket willow (Salix viminalis L.) to copper excess in hydroponic medium

Tytuł:
Physiological reaction of basket willow (Salix viminalis L.) to copper excess in hydroponic medium
Autorzy:
Malinowska, Katarzyna
Malinowski, Ryszard
Studziński, Mateusz
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2045727.pdf
Data publikacji:
2018
Wydawca:
Instytut Badawczy Leśnictwa
Tematy:
Salix viminalis L.
copper stress
CO2 assimilation
photosynthetic pigments
transpiration
water content
water use efficiency
Źródło:
Folia Forestalia Polonica. Series A . Forestry; 2018, 60, 4; 214-220
0071-6677
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The influence of copper salt, in a concentration range of 50–150 mg·dm−3, on the physiological response of basket willow was studied on Tora variety, which were grown in hydroponics. Content of assimilation pigments, relative water content (RWC), water saturation deficit (WSD), intensity of assimilation and transpiration, stomatal conductance, photosynthetic rate of water use efficiency (WUE) and instantaneous photosynthetic rate of water use (WUEI) were determined in leaves. It was observed that the decrease in the concentration of tested physiological parameters correlated with the increase in copper salt doses in the medium. The assimilation and transpiration of basket willow were significantly limited by stomata. The addition of copper salt to the medium increased WSD in leaves of the basket willow. The obtained results of the studied physiological parameters may prove useful for the assessment of resistance of the studied willow cultivar to stress caused by increased copper ion content in medium and its applicability in reclamation of areas degraded by humans.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies