Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Optical and Terahertz Characterization of Be-Doped GaAs/AlAs Multiple Quantum Wells

Tytuł:
Optical and Terahertz Characterization of Be-Doped GaAs/AlAs Multiple Quantum Wells
Autorzy:
Čechavičius, B.
Kavaliauskas, J.
Krivaitė, G.
Seliuta, D.
Širmulis, E.
Devenson, J.
Valušis, G.
Sherliker, B.
Halsall, M.
Steer, M.
Harrison, P.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2041764.pdf
Data publikacji:
2005-02
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
78.66.-w
85.30.De
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2005, 107, 2; 328-332
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
We report on optical, photoreflectance and surface photovoltage, as well as terahertz photocurrent investigation of Be-doped GaAs/AlAs multiple quantum wells at room and liquid helium temperatures, respectively. From the Franz-Keldysh oscillations observed in photoreflectance spectra we determine built-in electric fields within the structure. Interband transition energies calculated by the transfer matrix method are in qualitative agreement with experimentally determined values for the samples having various, from 2×10$\text{}^{10}$ up to 2.5×10$\text{}^{12}$ cm$\text{}^{-2}$, Be doping densities. The photocurrent observed in the range of 5.4-7.3 THz we associate with photoionization of Be-acceptor states.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies