Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ultrafast Phenomena in Freestanding LT-GaAs Devices

Tytuł:
Ultrafast Phenomena in Freestanding LT-GaAs Devices
Autorzy:
Marso, M.
Mikulics, M.
Adam, R.
Wu, S. Wu.
Zheng, X.
Camara, I.
Siebe, F.
Förster, A.
Güsten, R.
Kordoš, P.
Sobolewski, R.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2041640.pdf
Data publikacji:
2005-01
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
72.20.Jv
72.40.+w
78.30.Fs
85.60.-q
85.60.Gz
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2005, 107, 1; 109-117
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
We report on the fabrication and high-frequency performance of our photodetectors and photomixers based on freestanding low-temperature-grown GaAs. The MBE-grown low-temperature GaAs layers are lifted from the native GaAs substrate and transferred on top of variety of host substrates. The freestanding devices exhibit breakdown electrical fields above 200 kV/cm and dark currents below 3×10$\text{}^{-7}$ A at 100 V bias. Device photoresponse shows 0.55 ps wide electrical transients with voltage amplitudes up to 1.3 V, measured using an electro-optical sampling technique with 100 fs wide laser pulses. Photomixing experiments at 460 GHz yield a 9 times higher output power for the freestanding device on Si/SiO$\text{}_{2}$ host substrate compared to the native substrate.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies