Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

An assessment of how penetration curve adjustment affects the California bearing ratio (CBR)

Tytuł:
An assessment of how penetration curve adjustment affects the California bearing ratio (CBR)
Autorzy:
Bednarek, Łukasz
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2041293.pdf
Data publikacji:
2021
Wydawca:
Politechnika Wrocławska. Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej
Tematy:
CBR
pavement structure
subbase
road base
Źródło:
Studia Geotechnica et Mechanica; 2021, 43, 4; 323-336
0137-6365
2083-831X
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
With the rapidly developing road transport, there is a demand for new roads to be constructed and for the existing ones to be repaired or extended. The base of any road is its foundation, usually made of crushed or uncrushed aggregate. To be used for road foundation purposes, a material needs to meet many requirements, as imposed by relevant standards. One of the basic tests to assess the suitability of an aggregate is to determine its California bearing ratio (CBR). This paper presents the results of CBR tests for mixed aggregate with the grading of 0–31.5 and 0–63 mm. Detailed assessments were carried out for penetration curves, which in many cases need to be adjusted to meet industry standards. The adjustment of plunger penetration curves in aggregate samples causes CBR to increase compared to the original curves.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies