Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Oxygen Deficient YBa$\text{}_{2}$Cu$\text{}_{3}$O$\text{}_{7-δ}$: Two Superconducting Phases

Tytuł:
Oxygen Deficient YBa$\text{}_{2}$Cu$\text{}_{3}$O$\text{}_{7-δ}$: Two Superconducting Phases
Autorzy:
Stankowski, J.
Ślązak, A.
Kempiński, W.
Andrzejewski, B.
Reichel, B.
Plesch, G.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2037166.pdf
Data publikacji:
2004-03
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
74.72.-h
74.62.Bf
74.62.-c
74.25.Nf
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2004, 105, 3; 287-294
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
A set of oxygen deficient powder and granular samples of YBa$\text{}_{2}$Cu$\text{}_{3}$O$\text{}_{7-δ}$ ceramics was studied by means of thermogravimetric and magnetically modulated microwave absorption methods. Especially the last method has turned out to be a powerful method, which was used to determine the dependence of critical temperature T$\text{}_{c}$ on the oxygen parameterδ. Using these methods it has been shown that the removing of oxygen evokes the inhomogeneous oxygen distribution in the samples and a change in carrier concentration till to the loss of superconducting properties. A superconducting phase with T$\text{}_{c}$=60 K, which occurs in oxygen deficient YBa$\text{}_{2}$Cu$\text{}_{3}$O$\text{}_{7-δ}$ sample, is an unstable phase.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies