Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Electrical Transport and Magnetic Properties of La$\text{}_{2}\text{}_{/}\text{}_{3}$ Pb$\text{}_{1}\text{}_{/}\text{}_{3}$ MnO$\text{}_{3}$ Thin Films

Tytuł:
Electrical Transport and Magnetic Properties of La$\text{}_{2}\text{}_{/}\text{}_{3}$ Pb$\text{}_{1}\text{}_{/}\text{}_{3}$ MnO$\text{}_{3}$ Thin Films
Autorzy:
Baran, M.
Berkowski, M.
Fink-Finowicki, J.
Lewandowski, S. J.
Szymczak, H.
Szymczak, R.
Khartchev, S. I.
Medvedev, Yu. V.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2037109.pdf
Data publikacji:
2004
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
75.30.-m
72.15.Gd
75.70.Pa
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2004, 105, 1-2; 115-120
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The magnetic and transport properties of epitaxial La$\text{}_{2}\text{}_{/}\text{}_{3}$ Pb$\text{}_{1}\text{}_{/}\text{}_{3}$ CuO$\text{}_{3}$ thin films deposited on SrLaGaO$\text{}_{4}$ substrate using dc magnetron sputtering technique are reported. The giant magnetoresistance effect (of about 50% at magnetic field of 1 T) was observed near the Curie temperature. Several mechanisms responsible for temperature dependence of resistivity are discussed. The effect of annealing was studied. It shifted the Curie temperature to the lower value, probably, because of the loss of oxygen.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies