Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Electron Paramagnetic Resonance Study of the [(CH$\text{}_{3}$)$\text{}_{2}$NH$\text{}_{2}$]$\text{}_{5}$Cd$\text{}_{3}$Cl$\text{}_{11}$ Monocrystal Doped with Cu$\text{}^{2+}$ ion

Tytuł:
Electron Paramagnetic Resonance Study of the [(CH$\text{}_{3}$)$\text{}_{2}$NH$\text{}_{2}$]$\text{}_{5}$Cd$\text{}_{3}$Cl$\text{}_{11}$ Monocrystal Doped with Cu$\text{}^{2+}$ ion
Autorzy:
Ostrowski, A.
Bednarski, W.
Waplak, S.
Czapla, Z.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2030763.pdf
Data publikacji:
2002-06
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
76.30.-v
05.70.Fh
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2002, 101, 6; 893-899
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The paper reports the electron paramagnetic resonance investigation of Cu$\text{}^{2+}$ doped [(CH$\text{}_{3}$)$\text{}_{2}$NH$\text{}_{2}$]$\text{}_{5}$Cd$\text{}_{3}$Cl$\text{}_{11}$ (DMACC) monocrystal. DMACC:Cu$\text{}^{2+}$ was studied in the temperature range (6÷293) K. We did not observe any anomalies of spin-Hamiltonian parameters of Cu$\text{}^{2+}$ ion corresponding to the temperature anomalies observed in dielectric studies. The electron paramagnetic resonance anomaly recorded at about 40 K results from the subtle changes in bonds angles and Cu-Cl distances and suggests the smooth second order transition.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies