Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Apiaceae - contribution to the flora history in light of pollen analysis with a special reference to the Holocene site at Błędowo (Central Poland)

Tytuł:
Apiaceae - contribution to the flora history in light of pollen analysis with a special reference to the Holocene site at Błędowo (Central Poland)
Autorzy:
Bińka, Krzysztof
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2027459.pdf
Data publikacji:
2003
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
Apiaceae
pollen
Holocene
Syrphidae
Pleistocene
Źródło:
Studia Quaternaria; 2003; 35-59
1641-5558
2300-0384
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Pollen grains of Apiaceae from the profile at Błędowo, Mazovia region, Central Poland were i den ti fied. Pollen of this family occurs in higher frequencies in the Late Glacial, the beginning of the Holocene and in the periods under strong human influence. Transfer of pollen of Apiaceae from plants to lake deposits is different for particular species and depends rather on insect activity during the season as well as on the activity of their predators and/or the oscillation of animal populations than the selectivity in insect feeding. Different environmental conditions around the sites, which result in various patterns of transfer agents can cause some difficulties in interpretation of vegetational changes inferred from pollen data.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies