Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Validation of the pressure wave model in the aspect of special structures endurance

Tytuł:
Validation of the pressure wave model in the aspect of special structures endurance
Autorzy:
Barnat, W.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/202084.pdf
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
explosion
analytical methods
numerical methods
eksplozja
metody analityczne
metody numeryczne
Źródło:
Bulletin of the Polish Academy of Sciences. Technical Sciences; 2015, 63, 3; 707-716
0239-7528
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article presents results of the research on the validation of impact wave in the aspect of special structures’ endurance. Impact waves have been examined according to numerical and analytical methods. In order to verify the results obtained, a workstation for experimental research had been prepared. Before conducting the experiment, approximate pressure value had been checked empirically. The pressure had been measured using sensors for free wave measurements. The topic of the paper is empirical examination of the phenomenon of explosion in the aspect of the free wave pressure. Due to a difficulty of the issue, it was necessary to conduct complex examination of the phenomenon for various charges. The paper examines cases of spherical charge explosions with a balanced mass of 1 kg TNT.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies