Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Joule Heating Preannealing Effect in the Coercivity Field and Magnetostriction Constant of Co$\text{}_{66}$Fe$\text{}_{4}$Mo$\text{}_{2}$Si$\text{}_{16}$B$\text{}_{12}$ Alloy

Tytuł:
Joule Heating Preannealing Effect in the Coercivity Field and Magnetostriction Constant of Co$\text{}_{66}$Fe$\text{}_{4}$Mo$\text{}_{2}$Si$\text{}_{16}$B$\text{}_{12}$ Alloy
Autorzy:
Garcia Tello, P.
González, J.
Blanco, J.
Żuberek, R.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2013239.pdf
Data publikacji:
2000-03
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
75.50.Kj
75.30.Gw
75.80.+q
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2000, 97, 3; 595-598
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The effect of thermal treatments (by the Joule heating and conventional annealing) on the coercivity and saturation magnetostriction constant in the amorphous and nanocrystalline Co$\text{}_{66}$Fe$\text{}_{4}$Mo$\text{}_{2}$Si$\text{}_{16}$B$\text{}_{12}$ alloy is reported. It is noticeable the near insensibility to the external stress of coercive field and anisotropy field (leading to extremely low value of magnetostriction 1.5×10$\text{}^{-8}$) achieved after the Joule heating by two steps (first one to relax the internal stresses and the second one to develop a fine nanocrystalline structure).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies