This paper focuses on the effect of liquid hot water pretreatment of fast-growing poplar wood in the context of bioethanol production. The milled Populus trichocarpa wood with a particle size of 0.43-1.02 mm was pretreated with liquid hot water method at temperatures range from 160ºC to 205ºC and then was subjected to enzymatic hydrolysis. The glucose and xylose content in the hydrolyzates were analyzed with high performance liquid chromatography. On the basis of results it was concluded, that increase of temperature in the hydrothermal pretreatment resulted in an increase of glucose and decrease of xylose content. However, increased temperature of the process led to inhibitor formation.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00