Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Investigations of polycaprolactone/gelatin blends in terms of their miscibility

Tytuł:
Investigations of polycaprolactone/gelatin blends in terms of their miscibility
Autorzy:
Kolbuk, D.
Sajkiewicz, P.
Denis, P.
Choinska, E.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/200281.pdf
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
blends
compatibility
miscibility
polycaprolactone
gelatin
Źródło:
Bulletin of the Polish Academy of Sciences. Technical Sciences; 2013, 61, 3; 629-632
0239-7528
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Synthetic and natural polymers blends represent a new brand of materials with application in wound healing, scaffolds or drug delivery systems. Polycaprolactone/gelatin (PCL/Gt) blends were analyzed in terms of their miscibility. The PCL structure was investigated as a function of Gt content. Changes in the PCL spherulitic structure with Gt content were investigated by a polarizing-interference microscope. The analysis of the glass transition temperature (Tg) of both components as a function of PCL/Gt ratio by differential scanning calorimetry indicates that the system of polycaprolactone/gelatin belongs to a type of s.c. compatible system, being intermediate between miscible and immiscible systems. There is possibility of very limited miscibility of both components. Supplementary wide angle X-ray scattering results are presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies