Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Transport Properties in 2,6-Diamino Anthraquinone

Tytuł:
Transport Properties in 2,6-Diamino Anthraquinone
Autorzy:
Khalil, S. M.
Darwish, S.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1931351.pdf
Data publikacji:
1994-06
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
72.20.-i
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 1994, 85, 6; 953-958
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Current density-voltage characteristics were obtained from 2,6-diamino anthraquinone samples using ohmic aluminium electrodes. Results showed that at low voltage the conduction process was ohmic, while at high voltage space-charge-limited conduction controlled by a single dominant trap level was presented. Thickness dependence measurements proved that the trapping sites were located at a discrete energy level. The transition voltage, V, between ohmic and space-charge-limited conduction was approximately proportional to the square of the sample thickness and was found to be temperature independent. The temperature dependence of ohmic and space-charge-limited current densities have been investigated. The results were interpreted in terms of extrinsic nature of ohmic conduction. Traps with density ≈ 2 × 10$\text{}^{24}$ m$\text{}^{-3}$ located at 0.50 ± 0.03 eV below the conduction band edge have been observed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies