Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Anorexia nervosa: A literature review

Tytuł:
Anorexia nervosa: A literature review
Autorzy:
Iliadis, Ch.
Frantzana, A.
Ouzounakis, P.
Kourkouta, L.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1918943.pdf
Data publikacji:
2020
Wydawca:
Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
Tematy:
Anorexia nervosa
health problems and treatment.
Źródło:
Progress in Health Sciences; 2020, 10(2); 74-79
2083-1617
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Na tych samych warunkach 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Introduction: Anorexia nervosa is a food intake disorder characterized by acute weight loss that it could cause severe psychosomatic problems. Purpose: To present the data and information as well as the treatment related to Anorexia nervosa. Materials and methods: The study material consisted of reviewed articles on the topic found in Greek and globally accepted electronic databases, Pubmed, Scopus, Medline, Google Scholar, regarding the effects of Anorexia nervosa on health and its treatment. Results: Initial symptoms of Anorexia nervosa and Bulimia Nervosa may be characterised by body-related negative interpretation bias, distorted body image and pronounced body dissatisfaction. Anorexic patients refuse to eat with their family or in public places. They lose weight by drastically reducing their total food intake, with a disproportionate reduction in the amount of meals containing carbohydrates and fats. The term Anorexia is unfortunate, because a decrease in appetite does not occur. Patients are constantly hungry and they are constantly thinking about food, but they refuse it. An indication of their way of thinking is that they often collect recipes or prepare complex meals for others. Conclusions: Anorexia nervosa is a disease that connects the physical with the mental dimension of health. A person's disharmonious relationship with oneself, which may have its roots in a dysfunctional family context or in a demanding and competitive social environment, finds the way to be manifested through the individual's reflection on food.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies