Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Assessment of the knowledge and application of the Mediterranean diet among students of dietetics

Tytuł:
Assessment of the knowledge and application of the Mediterranean diet among students of dietetics
Autorzy:
Nikołajuk, P.
Zujko, K.
Zujko, M.E.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1918792.pdf
Data publikacji:
2018
Wydawca:
Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
Tematy:
Mediterranean diet
adherence
students of dietetics
Źródło:
Progress in Health Sciences; 2018, 8(2); 40-45
2083-1617
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Na tych samych warunkach 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Purpose: To assess the knowledge of young adults (students of dietetics) of the health benefits of the Mediterranean diet (MedDiet) and the practical application of the principles of this diet. Materials and methods: The study was performed on 97 women, students of dietetics. Research on general information about the respondents and knowledge about the MedDiet was carried out using a questionnaire with 29 questions. To assess the nutritional value of the diet, a 3-day nutritional diary and computer programme Diet 5.0 were used. Adherence to the MedDiet was appraised according to the 9-point scale of aMED (alternate Mediterranean Diet Score). Results: The most students responded that they have high knowledge of the MedDiet, but do not use the MedDiet recommendations in their daily nutrition. Better adherence to MedDiet was significantly associated with the lower waist circumference of the women, higher intake of mono- and polyunsaturated fatty acids, omega3 fatty acids, fiber, vitamin C, folate, vitamin B1, vitamin E and magnesium, and the knowledge of participants of the diet and nutritional value of foods. Conclusions: The adherence to the MedDiet is significantly associated with the participants' knowledge about the diet, the higher nutritional value of the daily diet and lower waist circumference

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies