Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Nutrigenomics – a new approach for cancer prevention and treatment

Tytuł:
Nutrigenomics – a new approach for cancer prevention and treatment
Autorzy:
Piątek, W.
Milewska, M.
Krasowska, U.
Terlikowska, K.M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1918602.pdf
Data publikacji:
2018-06-18
Wydawca:
Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
Tematy:
Bioactive food compounds
cancer
treatment
prevention
Źródło:
Progress in Health Sciences; 2018, 8(1); 151-157
2083-1617
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Na tych samych warunkach 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Diet is a major environmental factor which maintains metabolic balance and body homeostasis. The aim of the study was to present the latest reports on the biological activity of the food compounds in a critical review. It has been shown that bioactive substances supplied with food e.g. polyphenols, flavonoids or phenolic acids exhibit immunomodulatory and anti-inflammatory fun-ctions. What is more, they favourably downregulate major oncogenes and enhance suppressors’ expression. Studies show that these substances can be an important component of cancer prevention and treatment. However, there are micronutrients like iron or copper which elevated levels in cancer cells occurs and should be considered as a therapeutic targets.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies