Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Modelling of the Bubble Size Distribution in an Aerated Stirred Tank: Theoretical and Numerical Comparison of Different Breakup Models

Tytuł:
Modelling of the Bubble Size Distribution in an Aerated Stirred Tank: Theoretical and Numerical Comparison of Different Breakup Models
Autorzy:
Kálal, Z.
Jahoda, M.
Fořt, I.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/185190.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
CFD
mieszanie
ciecz-gaz
mixing
gas-liquid
population balance
bubble breakup
Źródło:
Chemical and Process Engineering; 2014, 35, 3; 331-348
0208-6425
2300-1925
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The main topic of this study is the mathematical modelling of bubble size distributions in an aerated stirred tank using the population balance method. The air-water system consisted of a fully baffled vessel with a diameter of 0.29 m, which was equipped with a six-bladed Rushton turbine. The secondary phase was introduced through a ring sparger situated under the impeller. Calculations were performed with the CFD software CFX 14.5. The turbulent quantities were predicted using the standard k-ε turbulence model. Coalescence and breakup of bubbles were modelled using the MUSIG method with 24 bubble size groups. For the bubble size distribution modelling, the breakup model by Luo and Svendsen (1996) typically has been used in the past. However, this breakup model was thoroughly reviewed and its practical applicability was questioned. Therefore, three different breakup models by Martínez-Bazán et al. (1999a, b), Lehr et al. (2002) and Alopaeus et al. (2002) were implemented in the CFD solver and applied to the system. The resulting Sauter mean diameters and local bubble size distributions were compared with experimental data.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies