Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analysis of the three-dimensional thermoelasticity problem with the use of the continuous Galerkin method

Tytuł:
Analysis of the three-dimensional thermoelasticity problem with the use of the continuous Galerkin method
Autorzy:
Węgrzyn-Skrzypczak, Ewa
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1839763.pdf
Data publikacji:
2020
Wydawca:
Politechnika Częstochowska. Wydawnictwo Politechniki Częstochowskiej
Tematy:
thermoelasticity
Finite Element Method
continuous Galerkin method
termosprężystość
metoda elementów skończonych
metoda Galerkina ciągła
Źródło:
Journal of Applied Mathematics and Computational Mechanics; 2020, 19, 3; 111-121
2299-9965
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The paper focuses on the mathematical and numerical modelling of the thermoelasticity problem in the three-dimensional region. The governing equations of the mathematical model are a set of equilibrium equations. The numerical model uses continuous Galerkin formulation together with the Finite Element Method (FEM). Both models are discussed in detail. The final set of FEM equations is derived. The example of numerical calculations obtained with the use of an original computer program is presented. The main goal of presented paper is to develop the alternative model to the one based on the Discontinuous Galerkin Method (DGM).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies