Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Mechanical properties and sound velocity of gold copper (AuCu) II superlattice: 3D molecular dynamic (MD) simulation

Tytuł:
Mechanical properties and sound velocity of gold copper (AuCu) II superlattice: 3D molecular dynamic (MD) simulation
Autorzy:
Aish, Mohammed Mahmoud
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1839596.pdf
Data publikacji:
2020
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Mechaniki Teoretycznej i Stosowanej
Tematy:
sound velocity
rigidity
Young’s modulus
Poisson’s ratio
density
Źródło:
Journal of Theoretical and Applied Mechanics; 2020, 58, 4; 901-909
1429-2955
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Young’s modulus, yield stress and Poisson’s ratio are studied for different size and tem- perature. The temperature dependence of simulated Young’s modulus is quite similar to experimental results. Transverse sound velocity is estimated from the simulated elastic con- stants at each temperature. The dislocation speed reaches up to 75% of the transverse sound velocity. The dislocation speed decreases with increasing temperature linearly. The tempera- ture dependence of macroscopic deformation behavior and the possibility of the existence of supersonic dislocations are discussed. The transverse sound velocity and rigidity G is calcu- lated from Young’s modulus, Poisson’s ratio and density ρ which changes with temperature.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies