Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Application of Differential Transform Method to triple diffusion convective boundary layer flow of Casson nanofluid over a horizontal plate

Tytuł:
Application of Differential Transform Method to triple diffusion convective boundary layer flow of Casson nanofluid over a horizontal plate
Autorzy:
Asha, S. K.
Mali, Gayitri
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1839391.pdf
Data publikacji:
2021
Wydawca:
Przedsiębiorstwo Wydawnictw Naukowych Darwin / Scientific Publishing House DARWIN
Tematy:
Differential Transformation Method
Casson nanofluid
horizontal plate
Źródło:
World Scientific News; 2021, 162; 161-178
2392-2192
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In this paper, triple diffusive convective boundary layer flow of Casson nanofluid along a horizontal plate is investigated theoretically when nonlinear thermal radiation impact is considered. The suitable similarity transformations is utilized for the reduction of a set of basic governing nonlinear PDEs into nonlinear non-dimensional ODEs. By using differential Transform Method (DTM) with the help of symbolic software Mathematica, the reduced nonlinear non-dimensional ordinary differential equations are solved. Further, velocity, temperature, solutal and nanofluid concentration profiles are presented graphically and studied in details by using various physical parameters.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies