Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Studia nad laktazą (beta-D-galaktozydazą) i jej zastosowaniem w przemyśle spożywczym (I)

Tytuł:
Studia nad laktazą (beta-D-galaktozydazą) i jej zastosowaniem w przemyśle spożywczym (I)
Issledovaniya laktazy (B-D-galaktozidazy) i ee primeneija v pishhevoyj promyshlennosti (I)
Studies on lactase (B-D-galactosidase) and its application in the food industry (I)
Autorzy:
Dłużewski, Mieczysław
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1836058.pdf
Data publikacji:
1969
Wydawca:
Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie
Źródło:
Roczniki Technologii i Chemii Żywności; 1969, 16; 21-32
0080-374X
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Otrzymano nieoczyszczony preparat β-D-galaktozydazy z drożdży hodowanych na serwatce i przebadano jego aktywność. Stwierdzono, że hydroliza 5% roztworu laktozy pod wpływem enzymu zachodziła najszybciej w temperaturze 34-45°C i przy pH 6,3. Preparat okazał się stosunkowo trwały przy przechowywaniu w lodówce w temperaturze 5°C.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies