Oksydacyjne zmiany w mleku i jego lipidach w toku trzydniowego przechowywania w stanie schłodzonym Oksidacionnye izmenenija v moloke i ego lipidakh v processe trekhdnevnogo khranenija v okhlazhdennom sostojanii Oxidative changes in milk and its lipids in the course of three-days cold storage of milk
Analizowano rezultaty uzyskiwane w próbie z kwasem 2-tiobarbiturowym na mleku świeżym i przechowywanym przez 3 dni w stanie schłodzonym do 5°C (surowym i pasteryzowanym), rezultaty tejże próby prowadzonej na czystym tłuszczu wydzielanym z mleka odpowiednio przechowywanego, zestawiając te wyniki z rezultatami oznaczeń nadtlenków w wydzielanym z mleka tłuszczu, z uwzględnieniem tempa przyrostu nadtlenków w następstwie nagrzewania tłuszczu w 112°C w ciągu 8 godzin.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00