Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Oksydacyjne zmiany w mleku i jego lipidach w toku trzydniowego przechowywania w stanie schłodzonym

Tytuł:
Oksydacyjne zmiany w mleku i jego lipidach w toku trzydniowego przechowywania w stanie schłodzonym
Oksidacionnye izmenenija v moloke i ego lipidakh v processe trekhdnevnogo khranenija v okhlazhdennom sostojanii
Oxidative changes in milk and its lipids in the course of three-days cold storage of milk
Autorzy:
Pijanowski, Eugeniusz
Dłużewski, Mieczysław
Paszkiewicz, Elżbieta
Gaweł, Jerzy
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1836055.pdf
Data publikacji:
1969
Wydawca:
Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie
Źródło:
Roczniki Technologii i Chemii Żywności; 1969, 16; 49-59
0080-374X
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Analizowano rezultaty uzyskiwane w próbie z kwasem 2-tiobarbiturowym na mleku świeżym i przechowywanym przez 3 dni w stanie schłodzonym do 5°C (surowym i pasteryzowanym), rezultaty tejże próby prowadzonej na czystym tłuszczu wydzielanym z mleka odpowiednio przechowywanego, zestawiając te wyniki z rezultatami oznaczeń nadtlenków w wydzielanym z mleka tłuszczu, z uwzględnieniem tempa przyrostu nadtlenków w następstwie nagrzewania tłuszczu w 112°C w ciągu 8 godzin.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies