Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Studia nad laktazą (beta-D-galaktozydazą) i jej zastosowaniem w przemyśle spożywczym (II)

Tytuł:
Studia nad laktazą (beta-D-galaktozydazą) i jej zastosowaniem w przemyśle spożywczym (II)
Issledovaniya laktazy (B-D-galaktozidaze) i ee primenenija v pishhevoj promyshlennosti (II)
Studies on the lactase (B-D-galactosidase) and its application in the food industry (II)
Autorzy:
Dłużewski, Mieczysław
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1836053.pdf
Data publikacji:
1969
Wydawca:
Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie
Źródło:
Roczniki Technologii i Chemii Żywności; 1969, 16; 33-37
0080-374X
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedstawiono sposób oznaczenia aktywności β-D-galaktozydazy, w którym substratem dla enzymu jest laktoza, a uwolnione w czasie 30 min hydrolizy w 40°C przy pH 6,24 cukry proste oznaczane są ilościowo metodą mikrobiologiczną za pomocą szczepu drożdży Saccharomyces carlsbergensis ATCC 9080.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies