Wykorzystanie melasy buraczanej do fermentacji itakonowej Ispolzovaniye sveklovichnoy patoki dlya brozheniya itakona Studies of the utilization of beet molasses for itaconic acid production
Aspergillus terreus NRRL 1960 i jego gamma-i UV mutanty nie były zdolne do produkcji kwasu itakonowego z melasy buraczanej jako surowca, z wyjątkiem jednego szczepu, otrzymanego pod wpływem działania promieni gamma. Na podłożach melasowych żaden ze szczepów nie był zdolny do wzrostu przy niskich pH.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00