Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wykorzystanie melasy buraczanej do fermentacji itakonowej

Tytuł:
Wykorzystanie melasy buraczanej do fermentacji itakonowej
Ispolzovaniye sveklovichnoy patoki dlya brozheniya itakona
Studies of the utilization of beet molasses for itaconic acid production
Autorzy:
Nowakowska-Waszczuk, Anna
Jakubowska, Jadwiga
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1836045.pdf
Data publikacji:
1969
Wydawca:
Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie
Źródło:
Roczniki Technologii i Chemii Żywności; 1969, 17; 29-39
0080-374X
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Aspergillus terreus NRRL 1960 i jego gamma-i UV mutanty nie były zdolne do produkcji kwasu itakonowego z melasy buraczanej jako surowca, z wyjątkiem jednego szczepu, otrzymanego pod wpływem działania promieni gamma. Na podłożach melasowych żaden ze szczepów nie był zdolny do wzrostu przy niskich pH.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies