Wpływ procesów technologicznych na układ polifenole-kwas askorbinowy w produktach z dzikiej róży Vliyaniye tekhnologicheskikh protsessov na sistemu polifenoly-askorbinovaya kislota v produktakh shipovnika The influence of technological processes on the ascorbic acid-polyphenolic compounds system in foodstuffs
Badano zachowalność kwasu askorbinowego i polifenoli w procesie przechowywania produktów otrzymanych z owoców róży Rosa rugosa. Stwierdzono wysoką korelację pomiędzy zachowalnością kwasu askorbinowego a zmianami w grupie polifenoli rozpuszczalnych w wodzie. Zmiany polifenoli rozpuszczalnych w metanolu nie były powiązane ze zmianami zawartości kwasu askorbinowego.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00