Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ procesów technologicznych na układ polifenole-kwas askorbinowy w produktach z dzikiej róży

Tytuł:
Wpływ procesów technologicznych na układ polifenole-kwas askorbinowy w produktach z dzikiej róży
Vliyaniye tekhnologicheskikh protsessov na sistemu polifenoly-askorbinovaya kislota v produktakh shipovnika
The influence of technological processes on the ascorbic acid-polyphenolic compounds system in foodstuffs
Autorzy:
Lewicki, Piotr
Mrożewski, Stefan
Grochocka, Urszula
Chotkowska, Anna
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1835782.pdf
Data publikacji:
1971
Wydawca:
Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie
Źródło:
Roczniki Technologii i Chemii Żywności; 1971, 20; 51-62
0080-374X
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Badano zachowalność kwasu askorbinowego i polifenoli w procesie przechowywania produktów otrzymanych z owoców róży Rosa rugosa. Stwierdzono wysoką korelację pomiędzy zachowalnością kwasu askorbinowego a zmianami w grupie polifenoli rozpuszczalnych w wodzie. Zmiany polifenoli rozpuszczalnych w metanolu nie były powiązane ze zmianami zawartości kwasu askorbinowego.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies