Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zawartość witaminy E, wody i białka ogólnego w mięśniach kurcząt o normalnej i wodnistej strukturze

Tytuł:
Zawartość witaminy E, wody i białka ogólnego w mięśniach kurcząt o normalnej i wodnistej strukturze
Soderzhanie vitamina E, vody i belka v mjase cypljat s pormalnojj i vodjanistojj strukturojj
The vitamin E, water and total protein contents in chicken muscles of normal and watery structure
Autorzy:
Trojan, Marek
Niewiarowicz, Adam
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1835743.pdf
Data publikacji:
1971
Wydawca:
Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie
Źródło:
Roczniki Technologii i Chemii Żywności; 1971, 21; 61-69
0080-374X
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Wodnistą strukturę mięsa kurcząt identyfikowano przez pomiar $pH_1$ w mięśniach. Stwierdzono, że wodnistość mięśni piersiowych nie ma wpływu na zawartość wody i białka ogólnego, obniża natomiast zawartość witaminy E. Nasuwa to przypuszczenie, że wodnistość mięsa kurcząt jest związana z żywieniową dystrofią mięśniową, powodowaną niedoborem witaminy E w paszy.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies