A method for the production of multicomponent fruit and vegetable paste has been developed. All components were selected considering the content of physiologically functional ingredients. The method is distinguished using the developed innovative equipment: a multifunctional apparatus for the implementation of preliminary heat treatment of raw materials; rotary film evaporator for concentrating puree. The developed devices are distinguished by increased resource efficiency due to heating with a low-temperature film electric heater with a temperature regime in the range of 45-70 °C. The study of structural and mechanical parameters and organoleptic evaluation of the prototypes allowed to reveal the rational content of raw materials in the developed paste: apples – 30%; viburnum – 20%; black chokeberry – 20%; pumpkins – 20%, beets – 10%.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00